30 Temmuz 2009 Perşembe

Bir Yukarıkoçlu Yemeği: "Dikme"

Kurban Bayramı'nda sofra. Ortadaki yemek "dikme", "ıslama" diye de bilinir. Yufka ("yoka ekmek") rulo biçiminde dürülür, 7-8 santim boyunda parçalara ayrıldıktan sonra dik olarak tepsiye yerleştirilir, üzerine haşlanmış etin suyu sıcak sıcak ilave edilir. (Not: Çatal-kaşık kullanmadan yenen bu yemeği yerken parmaklarınıza mukayyet olmanızı tavsiye ederiz.)

1 yorum:

  1. Merhabalar Nazmi Hocam,

    Bu güzel paylaşımınız için size çok teşekkür ediyorum.

    Bu yemeğin bizim köydeki adı TİRİT'tir. Rahmetli annem (Küplüağzı Oğuz köyündendir)bu yemeği çok güzel yapardı ve adına da bazen "ıslama" derdi. Beni o eski günlere götürdünüz.

    Bu yemeğimizle ilgili olarak ben de bir palaşımda bulunmuştum.
    http://akbulutkoyu.blogcu.com/tirit/2299077

    Bu vesileyle saygılarımı sunarım.

    YanıtlaSil